В “Атака” подписвали записи на заповед за 150 000 евро?
В “Атака” подписвали записи на заповед за 150 000 евро? / снимка: Sofia Photo Agency
Сидеров държал в ръцете си всички свои депутати със записи на заповед
23873
Сидеров държал в ръцете си всички свои депутати със записи на заповед
  • Сидеров държал в ръцете си всички свои депутати със записи на заповед

„Лидерът на „Атака" Волен Сидеров държи в ръцете си всички свои депутати със записи на заповед за 150 000 евро на човек„. Това скандално разкритие направи пред Дарик собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов. По-рано през деня, в Бургас, Волен Сидеров отрече това твърдение, наричайки го „слух от анонимни хора". Народните представители от „Атака" Стоян Иванов и Калина Крумова също отрекоха категорично да са манипулирани със запис на заповед.

Волен Сидеров пристигна в Бургас да създаде нова организация на „Атака", след като преди две седмици 10 общински съветници, начело със собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов, напуснаха партията и се обявиха за независими. Най-задаваният въпрос към него беше дали коментарите по различни форуми, че държи в подчинение своите депутати със запис на заповед са истина. Той няколко пъти отрече това и каза, че „няма да коментира твърдения от интернет форуми":

Волен Сидеров: „ Няма записи на заповеди, които са подписвали кандидати за депутати. Няма записи на заповеди, които аз да държа да са подписвани или те да имат в себе си. Нека да покаже някой запис на заповед, която е подписана".

Има такива записи и това е начин народните представители да бъдат държани в подчинение и рекет, недвусмислено заяви в интервю за Дарик собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов:

Симеонов: „Мога да кажа, че това е истина. Голяма част от народните представители и тези, които бяха кандидати за народни представители, имат подписани такива документи, с които се ангажират със 150 000 евро, не към „Атака", а към фирма. Това са едни документи, които могат да бъдат предявени във всеки един момент с или без повод. Това не е добре, но всъщност това е начин да бъдат държани в ръце избраните в парламента депутати. Народните избраници да бъдат държани в непрекъснат рекет. За съжаление това е така".

Други новини от Бургас