Пламен Узунов
Пламен Узунов / БГНЕС
Няма наказан за случая "Лясковец", който да е възстановен на ръководен пост, заяви министърът на вътрешните работи. Пламен Узунов уважи панихидата в памет на елитния командос Емил Шарков, който загина при акцията.

Наказани за провала на акцията в Лясковец се връщат на ръководни постове

Атанас Илков, който се смята за един от отговорните лица за специализираната акция в Лясковец, и по онова беше шеф на отдел „Криминална полиция” в ГДНП, в момента е начело на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Той временно замества директора на полицията там. "Причината е, че той е в отпуск по болест, а Илков е следващия в йерархията", обясни министърът.

панихида в Лясковец
netinfo

Близки, колеги и приятели на Емил Шарков, както и жители на Лясковец почетоха днес паметта на командоса, който преди 3 години загуби живота си в спецакция. Баща му  и вдовицата му Милена също присъстваха на помена, а панихида пред мраморната плоча на спецполицая в двора на училището отслужи свещеник.

панихида в Лясковец
netinfo

Благотворителен концерт в помощ на деца на загинали полицаи ще се проведе на 7 май в Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи вдовицата на командоса Милена Шаркова. Тя  учреди фондация „Емил Шарков“, която помага на деца на загинали служители на МВР.

панихида в Лясковец
netinfo

Каузата е набиране на средства за организиране на детски лагер. Шаркова каза, че каузите, които фондацията организира, поддържат името на съпруга й живо. „С фондация „Емил Шарков“ искам да продължа делото на Емо. Както той помагаше, докато беше жив на всички, които имаха нужда, така, в негова памет, и аз искам да помагам на деца на загинали полицаи и хора в нужда“, каза още  Шаркова.