Уволняват замесените в телефонна измама полицаи
Уволняват замесените в телефонна измама полицаи / снимка: БГНЕС

Няма съмнение, че двамата, замесени в телефонна измама полицаи от Пловдив ще бъдат уволнени, заяви вътрешният министър Румен Петков. Той се надява, че това е единичен и изолиран случай.

Полицаите Димитър Спасов и Николай Трифонов от групата за борба срещу имуществените престъпления са задържаните служители, които са замесени в телефонната измама на 78-годишна жена от село Поповица. Това съобщи директорът на Областната дирекция на полицията в Пловдив комисар Ангел Рангелов. Техните имена пред разследващите е посочил задържаният с парите таксиметров шофьор Атанас Христов-Чартърния, който е бил дознател в Трето РПУ и е уволнен преди 5 години.

В момента Военният съд гледа искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на двамата полицаи.

Комисар Рангелов не е доволен от работата на звеното, в което са работили Спасов и Трифонов и заяви, че скоро там ще има кадрови промени.

Пловдивски военноокръжен съд осъди двамата полицаи от Криминална полиция, замесени в телефонна измама. Николай Трифонов и Димитър Спасов получиха по 6 месеца условно наказание с три години изпитателен срок. Делото се разгледа по съкратената процедура след пълни самопризнания на полицаите, които са с чисто съдебно минало и нямат нито едно провинение досега. Съдът парафира постигнатото преди това споразумение между страните и прокуратурата, а това се счита за влязла в сила присъда, обясни прокурорът по делото полковник Димо Бъчваров.

Още новини от Пловдив