Уволниха дисциплинарно директора на митницата в Свиленград
Уволниха дисциплинарно директора на митницата в Свиленград / снимкa: Sofia Photo Agency
Заповед за дисциплинарно уволнение е издадена на началника на Митница – Свиленград Стефан Марашев. Проверка на Инспектората е установила, че Марашев е превишил правата си и е издал разрешение за възстановяване на акциз без правно основание, съобщиха от Агенция „Митници”.

Заповедта ще бъде връчена на Стефан Марашев, след като той се върне на работа, тъй като в момента е в болнични. Няма неправомерно възстановен акциз, законът е спазен, заяви пред Дарик Марашев, който подчерта, че е запознат подробно с доклада на Инспектората.

По думите му той законно и спазвайки всички процедури, е възстановил акциз в размер на 45 милиона лева в периода януари-септември 2007 година. Отчет за възстановяването на акциза е бил изпратен в Агенция „Митници”, а указанията за това са пристигнали в Свиленград едва през юли. По принцип срокът за възстановяване е 30-дневен, след което трябва или да бъде задвижена процедурата или да бъде издаден мотивиран отказ, какъвто вече не е можело да бъде издаден.

Търсен е повод да бъда отстранен от поста, заяви още Марашев, който подчерта, че оттук насетне ще търси правата си по съдебен път.