Уволнен директор постави ултиматум: До три дни – обезщетение
Уволнен директор постави ултиматум: До три дни – обезщетение / netinfo

Уволнен заради лошо управление директор на общинско предприятие в Разград постави ултиматум на новата управа на "Общински пазари". Йордан Атанасов иска до три дни да му бъде преведено обезщетение от три заплати, иначе завежда съдебен иск. В писмото си е описал и лихвите, и съдебните разноски, които бившата му фирма ще трябва да плати.

5000 лв. от неизползвани отпуски е получил уволнения директор на "Общински пазари"-Разград Йордан Атанасов – съобщиха от дружеството. Новото му искане е да му се преведат до три дни обезщетения за неспазен срок за предизвестие. Според него те трябва да са в четворен размер спрямо месечната му заплата, която е 1751,16 лв. или трябва да получи 7004,64 лв. Ако до три дни парите не бъдат преведени по банковата му сметка, Атанасов заплашва, че ще заведе дело в съда. Уведомява още, че дружеството ще трябва да плати и съдебните разноски и лихвите по задължението към него, пресметнал, е че това са още 1050 лв.

Ръководствата на "Общински пазари" и още общинско предприятие в Разград бяха сменени заради лошо управление с решение на Общинския съвет. Назначението на нов директорски борд стана по настояване на т.нар. "ново мнозинство" в местния парламент, в което участват: ГЕРБ, ДПС и коалиция "Обединени демократи", решението бе обжалвано пред съда от подкрепяния от БСП кмет Денчо Бояджиев и от областния управител социалдемократа Наско Анастасов, делата бяха прекратени. В началото на септември директорът на общинско предприятие с министерска заплата освободи поста си. Размерът на възнаграждението му стана публично известен след като получи обезщетение за неизползвани отпуски. Междувременно новото ръководство отчете пред местния парламент изпълнение на финансовия план от 467,99%.