Увеличил се е броят на децата, станали жертва на педофили
Увеличил се е броят на децата, станали жертва на педофили / снимка: БГНЕС
Увеличил се е броят на децата, станали жертва на педофили
25514
Увеличил се е броят на децата, станали жертва на педофили
  • Увеличил се е броят на децата, станали жертва на педофили

Броят на децата, станали жертва на педофили в интернет пространството, се увеличава, заяви на среща с ученици от пети и шести клас на II ОУ "Димитър Благоев" в Благоевград ръководителят на сектор "Компютърни престъпления" в Главна дирекция борба с организираната престъпност" на МВР Явор Колев.

Пред присъстващите деца Колев разказа за проведената през януари спецакция на служителите от ГДБОП, при която са задържали опасен педофил, опитал се да блудства виртуално с 11-годишно момиче в интернет.

В сайт за запознанства мъжът се представял за 21-годишна жена, която обяснила на момичето, че може да стане жертва на педофили. Мъжът започвал разговор с момичето в скайп, след което я изнудил да си включи камерата на компютъра, в противен случай щял да публикува нейни неприлични снимки в интернет.

Момичето уведомила за случващото своята майка, след което подали сигнал в МВР. На 20 януари криминалистите арестували опасния педофил в столичния квартал "Младост" в жилището му.

Повече за операцията на ГДБОП чуйте от ръководителя на сектор "Компютърни престъпления" Явор Колев в прикачения звуков файл

Други новини от Благоевград