Увеличението на учителските заплати още не е изплатено
Увеличението на учителските заплати още не е изплатено / netinfo
Учителите още не са получили обещаното увеличение на заплатите, каза говорителят на Единния стачен комитет на учителите Николай Николов, в предаването „Кой говори” на Дарик радио.

Правителството извърши две меко казано злодеяния, за ноември месец заплатите не бяха увеличени и второ – това увеличение на заплатите, за което трябваше да бъдат отделени специални пари, обещани, ще се извърши като се вземат парите от стачката.

Не зная дали разбирате дълбокия цинизъм на подобна постъпка. Това е наказателна операция – онези общини и училища, които са стачкували, няма да получат спестените пари от стачката, според законите, все още функциониращи в България, поне формално, а от тези пари ще бъде заделено 18% увеличение.

На всички общини в България, на които 18% увеличение на заплатата ще бъде осигурено чрез спестените от стачката пари. Реално погледнато всичко е скрито някъде в драперията на дребни административни дивотии, нямахме технологичното време да изплатим тези 18% увеличение на заплатите, ще ги изплатим с късна дата. Като ги изплатят с по-късна дата, нямаме право да питаме от къде ще дойдат парите.