Утре е крайният срок за подаване на молби за интеграционни добавки
Утре е крайният срок за подаване на молби за интеграционни добавки / netinfo
346 776 са подадените в страната молби за отпускане на интеграционни добавки на хора с увреждания. Почти 78 000 от молбите са в София. Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Иванка Христова.

Утре е крайният срок за подаване на документи за интеграционни добавки, но който го пропусне ще може да подаде молбата си до края на седмицата, уточни тя.

Срокът за отпускане на добавки за диетично хранене и лекарства ще се удължи до 14 февруари, казаха от Агенцията за социално подпомагане.

Утре поделенията на агенцията ще работят, докато има хора, които чакат да подадат документи. От агенцията поясниха, че проблеми с обслужването и приемането на молби за интеграционни добавки е имало само в София.

Причината за затрудненията била в липсата на места за допълнителни приемни на агенцията. От агенцията разчитали по принцип на добрата воля на общините за осигуряване на помещения, необходими на агенцията.

Оттам признаха, че са констатирали случаи на издадени документи за интеграционни добавки за безплатен транспорт два пъти в годината и то на лица без увреждания.