Установено е от къде е тръгнал изплувалият край Златните чувал с наркотик
Установено е от къде е тръгнал изплувалият край Златните чувал с наркотик / netinfo

Полицията е установила датата и мястото в Черно море, на което вероятно е бил изхвърлен чувала с кокаин, който изплава преди дни в курорта Златни Пясъци.

Това съобщи пред Дарик радио Станимир Флоров началник на отдел „Наркотици” към Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Той допълни, че вероятно наркотика е бил вързан за борда на кораб, който е преминавал извън български териториални води.

Торбата с кокаина е била вързана са пластмасов буй, а въжетата са били протъркани, което вероятно означава, че дрогата е била вързана за борда на кораб и се е откъснала в резултат на силното вълнение.

С помощта на морски специалисти полицията във Варна вече е установила мястото и датата на която наркотикът е попаднал в морето. В момента се установява и корабът, който е пренасял дрогата, като за това се работи и с партньорски служби вчужбина.

Според информация на Дарик, кокаинът е бил венецуелско производство. Според непотвърдена информация на Дарик, дрогата е била предназначена да достигне до град Одеса, а каналът по който се пренася, е организиран от руски престъпни групи.