Установена е самоличността на изчезналия моряк
Установена е самоличността на изчезналия моряк / netinfo

Вече е установена самоличността на българския моряк, изчезнал в Йонийско море. Роднините му са уведомени за случилото се, но са помоли да не се съобщава името на техния близък. Момчето още се издирва. Това каза за „Дарик” Продан Раданов, управител на фирмата „Зодиак”, мениджър на кораб „Алания”, на борда на който е пътувал българинът.

*********

Ясно ли е как е изчезнал, какво се е случило?

Не, не, не. Никой не знае поне за момента какво е станало точно.

С кого поддържате връзка извън България по отношение на издирването на момчето?

С кораба може би по-късно ще имаме връзка.

Вие дали успяхте да направите някаква връзка с нашето Министерство на външните работи? Те до последно казваха, че нямат информация за изчезналото момче.

Това ме озадачи, честно да ви кажа, защото очаквах, че тяхната информация е по линия на някакви спогодби с Гърция или с гръцките морски власти, които извършват издирването, но с тях аз не съм се чувал, в интерес на истината.

Не сте търсили съдействието им, нито пък те са се опитвали…

Няма за какво да им търся съдействието. Няма какво да помогнат те реално. Има си процедура, корабът го е търсил, гръцките власти са уведомени. Нашето външно министерство, предполагам, трябва гръцката страна да гo уведоми.

Има ли вероятност да има още изчезнали моряци от този кораб?

Не, не, не.

Какъв е бил екипажът на кораба? Колко хора е имало?

Смесени, има 10 българи на кораба.

Всички те са добре …

Да, разбира се! То няма никакво лошо време. Просто предполагаме, че … предположения само, никой не знае какво е станало точно.