Заведение в София отвори врати с огромни плюшени мечета на масите след няколкомесечно затваряне. Играчките пият кафе, пушат дори пури и правят компания на клиентите.

„След зимен сън мечките избраха точно България за първото си пътешествие. Пристигнаха директно от Франция - тук са на почивка по наша покана”, обясни пред NOVA собственикът на заведението Марко Стойчев.

Вероятно сте чували, че е хубаво доброто кафе да бъде пито в добра компания. Мечетата осигуряват такава, но и подсказват, че е важно да спазваме дистанция в дните на пандемия.

„За да покажем, че трябва да се спазват мерките по един много симпатичен начин, но и да насочим вниманието на обществото към проблемите на сектора. Да пожелаем на колегите, с началото на сезона, да не затваряме повече и да се отърсим от кошмара, който изживяваме вече година”, добави Стойчев.

Широките усмивки на безмълвните мечета не остават скрити и вече са любими на редовните клиенти.

„Страхотна идея! На мен лично много ми повдигат настроението и са елегантен начин да се спазва дистанция”, смята клиентът Мирела Димитрова.

Мечоците са винаги в добро настроение - всеки си има своите особености - един от героите пие повече, другият пуши пури малко повечко”, посочи собственикът на заведението.

Дошли от Франция, мечките обмислят да останат у нас за по-дълго.

„Не са дали крайна дата - доколкото знам, програмата им включва обиколка на няколко от забележителностите на София. Ще гостуват в някое заведение, а в мелнишкия регион ще летят с балон над лозята”, обясни Стойчев.

Ако перифразираме думите на най-известното плюшено мече в света, че няма нищо по-хубаво от това денят ти да започне с щастлив край, няма и нищо по-хубаво от това да започне в добра компания, дори и плюшена.
NOVA