Условна присъда от 2,5 години затвор получи Красимир Горсов
Условна присъда от 2,5 години затвор получи Красимир Горсов / снимкa: Sofia Photo Agency
Условна присъда от 2,5 години затвор получи Красимир Горсов
21645
Условна присъда от 2,5 години затвор получи Красимир Горсов
  • Условна присъда от 2,5 години затвор получи Красимир Горсов

Условна присъда от две години и половина затвор с пет години изпитателен срок определи Софийският районен съд за Красимир Горсов. Той бе признат за виновен, че е изтеглил и използвал не по предназначение близо 132 000 лева от дарителските сметки за лечението на дъщеря му. Същата присъда получи и Максим Ставийски, които причини катастрофата, при която тежко пострада Мануела Горсова.

Красимир Горсов ще трябва да заплати и граждански иск на стойност 132 287 лева на бившата си съпруга Диана Горсова. Майката на Мануела трябваше да се яви и да даде показания по делото, но за пореден път тя не дойде в съдебната зала. Това принуди съдебния състав да я заличи от списъка със свидетелите. Горсов коментира, че делото е било с предизвестен край още от самото си начало:

„Ние ще обжалваме. Аз имах възможност да премина по съкратена процедура, отказах този вариант, не се чувствам виновен, няма за какво да съжалявам. Това дело го бях загубил още преди да започне".

Прокуратурата поиска ефективна присъда от две години „лишаване от свобода", като се мотивира от неморалното престъпление на Горсов, който е действал против интересите на дъщеря си, която е в кома. Прокурор Димитър Петров каза, че не е съгласен с наказанието: „ Наказанието трябва да бъде ефективно. Ще протестирам поради високата степен на обществена опасност и морална укоримост на деянието".

Горсов е обвиняем, че в периода 2 март - 19 август 2008 година е изтеглил близо 132 000 лева от две дарителски сметки, предназначени  за лечението на дъщеря му.

Настоящата присъда може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийски градски съд.