Упражнили полицейски натиск върху свидетелка по делото „Белнейски”
Упражнили полицейски натиск върху свидетелка по делото „Белнейски” / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Упражнили полицейски натиск върху свидетелка по делото „Белнейски”
38285
Упражнили полицейски натиск върху свидетелка по делото „Белнейски”
Майката на Лазар Колев - Марияна Колева
Адвокат Марин Марковски
Адвокат Димитър Марковски
  • Упражнили полицейски натиск върху свидетелка по делото „Белнейски”
  • Майката на Лазар Колев - Марияна Колева
  • Адвокат Марин Марковски
  • Адвокат Димитър Марковски

28-годишната Латинка Стойкова, която е била интимна приятелка на Лазар Колев през 2005 г., е подписвала документи на сила, каза извън съдебната зала адвокатът на семейство Белнейски Иво Найденов, който преразказа част от показанията на жената пред съда. По решението на състава, Латинка Стойкова бе разпитана при „закрити врата”.

Aдвокат Найденов определи твърденията на свидетеля като несериозни, но въпреки това тя е потвърдила показанията си. Свидетелката е заявила, че на първата страница в протокола подписът не е бил нейния. Според Найденов дадените показания нямат връзка с фаталната нощ, когато са убити двете момичета. Въпреки че бе лаконична през медиите, Латинка Стойкова бе категорична, че Колев не е убиецът на сестрите Белнейски.

Адвокатът на обвиняемия Марин Марковски интерпретира по различен начин казаното от Латинка Стойкова. Имало е натиск и полицейски тормоз по многобройни безпричинни ходения в полицията от страна на свидетелката, каза Марковски и обясни, че по думите й тя е викана в полицията над 15 пъти. Първият път следовател Мартински й е казал, че тя ще бъде задържана. Стойкова е била категорична пред съда, че не е прочела протокола, който след това е подписала. Ако казаното от Стойкова е вярно, въпреки, че тя няма причина да си го измисля, това е абсолютно незаконно и повече от полицейски натиск.

Упражнили полицейски натиск върху свидетелка по делото Белнейски
netinfo


Междувременно майката на Лазар Колев, заяви категорично, че синът й не може да извърши такова убийство сам. „Този тъпанар не може да извърши такова нещо и да мълчи три години”, каза в съда тя. Адвокатът на Колев категорично отрече думата „тъпанар” да е била насочени към неговия подзащитен. Той оправда репликата на майката с нейното стресово състояние в залата. По искане на адвокатите Мариана Тодорова отново бе подложена на разпит с единствения въпрос какво е имала предвид. Тогава Колева бе лаконична, че нейният син не е извършител на престъплението.

По време на първия разпит Марияна Колева (на снимката) обясни в залата, че ДНК-пробата на Колев е взета от рана на главата след инцидент в пазарджишкия затвор, в който той е бил пребит с метална тръба от лишени от свобода от ромски произход. Месец след това е направена и ексхумацията на телата на сестрите Белнейски.

Очаква се интересът и към следващото заседание, насрочено за 9 февруари, да бъде голям. Разпитани ще бъдат вуйчото на Лазар Колев, пазарджишкият бизнесмен Паун Лазаров, семейство Витекови, Владо Иширковеца, Валентина Димитрова и Стефан Боев от Пловдив.

Упражнили полицейски натиск върху свидетелка по делото Белнейски
netinfo