Управител на Кронос Петролиум на съд за укрито ДДС?
Управител на Кронос Петролиум на съд за укрито ДДС? / netinfo

Сливенската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 25-годишния Георги Батаков за извършено данъчно престъпление, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Срещу Батаков е повдигнато обвинение за това, че през месец октомври 2003 година като управител на фирма “Кронос Петролиум” укрил 17 820 лева ДДС. Освен това според магистратите Батаков е водил счетоводна отчетност и ползвал счетоводни документи с невярно съдържание. Става дума за данъчни фактури, издадени от новозагорската фирма „Агро 2002”, в които невярно е документирано, че са получени доставките на стоки, за които е платен ДДС.

Член 257, алинея 1, от Наказателния кодекс, по който е повдигнато обвинението предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години и глоба в размер от 5 000 до 20 000 лева. Прокуратурата е повдигнала обвинение и срещу 33-годишния Георги Георгиев за съставяне на документ с невярно съдържание. В качеството си на пълномощник на новозагорската фирма “Агро 2002”, при условията на продължавано престъпление, той съставил неверните данъчни фактури, използвани след това от “Кронос Петролиум”. Ако бъде признат за виновен, Георгиев може да получи до 5 години затвор.

Други новини от Сливен