Удариха репортер с чук по главата във Велико Търново
Удариха репортер с чук по главата във Велико Търново / снимка: www.gospodari.com
Удариха репортер с чук по главата във Велико Търново
25938
Удариха репортер с чук по главата във Велико Търново
  • Удариха репортер с чук по главата във Велико Търново

23-годишният Димитър Върбанов, кореспондент на предаването "Господари на ефира" от Велико Търново, е бил нападнат от събеседника си по време на снимки. Върбанов е ударен с чук по главата от строителен предприемач.

Репортерът е в съзнание и е контактен. Оказана му е лекарска помощ, настанен е в болница. В момента се намира в Спешния център във Велико Търново, където ще му бъдат направени допълнителни изследвания.

Димитър Върбанов вече е дал показания и в полицията. Той обяснил, че имал среща със строителния предприемач Христо Чапанов, когото не бил виждал до тогава. Вместо него обаче дошъл брат му и докато разговаряли, друг човек го нападнал с чук по главата. Сигнал за инцидента е подал операторът от екипа, който е позвънил на телефон 112 в 10.50 ч. На мястото са пристигнали полицейски и медицински екип.

Веднага след инцидента от полицията съобщиха, че нападателят е строителният предприемач от Габрово Христо Чапанов. 55-годишният мъж е отведен от полицаи за снемане на показания.

Чапанов е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. След проведените разпити полицията по безспорен начин е установила, че именно строителният предприемач е извършител на нападението на репортера. Срещу него е образувано бързо полицейско производство по текст от Наказателния кодекс, който предвижда до две години затвор за груби хулигански прояви.

Димитър Върбанов работи за предаването "Господари на ефира" от четири години.

Новини от Велико Търново