Учители връчиха протестна декларация на президента
Учители връчиха протестна декларация на президента / netinfo

Ловешки учители връчиха протестна декларация на президента Георги Първанов по време на посещението му в града. Те поискаха съдействие от държавния глава за решаване проблемите в образованието.

Президентът Георги Първанов беше пресрещнат от стачкуващи педагози от 4 ловешки училища. Те вече 6-ти ден протестират ефективно и днес издигнаха лозунги „Уважете труда ни заради децата”, „Да спрем погрома в образованието”. Представители на стачния комитет поставиха остро своите проблеми пред президента и поискаха съдействие от него.

„Готов съм да съдействам още в тези дни, за да направя среща – разговор, но и двете страни са неотстъпчиви, което прави на този етап безпредметен разговора”, каза президентът. „Не искам да се събираме и да слушаме едни и същи монолози без да се вземе решение за проблема”, допълни държавният глава.

Той изрази съгласие с ловешките учители, че мотивацията е едно от задължителните условия за качество на образованието. Педагозите пък изказаха тревога, че се води кампания за дискредитиране на българските учители и представянето им пред обществото като алчни и безотговорни хора.

В Ловешката крепост президентът проведе среща-разговор с младежи от ловешките училища и клубовете “Съхрани българското”.