Учители се оплаккват от проверки на  инспектората по образувание
Учители се оплаккват от проверки на инспектората по образувание / netinfo
Учителите от Френската гимназия в София се оплакват от многобройни и преднамерени проверки от столичния инспекторат по образование. Според тях целта на тези проверки е да бъде махната директорката Пенка Малинска, която в момента е в болнични. При проверките са били събирани бележниците на учениците и това затруднило работата на учителите.

В края на миналата година учителите от френската гимназия написаха на всички ученици шестици в знак на протест срещу ниските им заплати.

Проверките, които са правени в училището са регламентирани и проблемното не е в техния брой, а тяхната преднамереност – какво се търси и защо, коментира заместник-директорът Галина Бечева. Разбира се, пропуски винаги могат да се намерят, но имаме основания да смятаме, че желанието е нашият титуляр директор да бъде уволнен, допълни тя. По думите й поверките не проверяват реално качеството на работа и постиженията на училището. Според Бечева напрежението във Френската гимназия се отразява на учениците – те задават въпроси, родителите им също, но на тези въпроси не е лесно да се отговори еднозначно в момента, допълни Галина Бечева.