Ученици пребиха учител във Велико Търново
Ученици пребиха учител във Велико Търново / снимка: DarikNews.bg, архив

Двама дванайсетокласници от СОУ „Г.С. Раковски” са пребили 49-годишен учител от същото училище, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Вчера около 16.00 ч. преподавателят по физическо възпитание Димитър Димитров почиствал сняг в двора на училището, докато младежите играели футбол на изкуствения терен. Учителят констатирал, че металната оградата на игрището е скъсана, а те са на терена, въпреки че вратата е заключена. В отговор двама от зрелостниците, единият от които е ученик в същото училище, се нахвърлили върху него, съборили го на земята и започнали да го ритат. Останалите трима са се опитали да ги спрат.

Пострадалият мъж е откаран във великотърновската болница, където лекарите констатирали, че е със скъсана кръстна връзка на лявото коляно. Димитров е дългогодишен треньор и председател на клуба по стрелба с лък „Етър-78”, изградил десетки шампиони на страната.

Извършителите и свидетелите са разпитани в Районното управление на полицията във Велико Търново. Образувано е досъдебно производство.

Други новини от Велико Търново