Ученици искат справедлива присъда за убийците на студента
Ученици искат справедлива присъда за убийците на студента / DarikNews

Ученици от сливенската Гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов" само за няколко часа събраха стотици подписи с искане за справедлива присъда за убийците на бившия възпитаник на училището Стоян Балтов.

„Вчера това беше Стоян, но утре може да е всеки – приятелят, синът или братът на всеки един от нас и ние не трябва да позволяваме такива неща да се случват в България", каза дванайстокласничката Драгомира Капитанова.

„Очакваме някой да ни чуе и присъдата да не е толкова ниска между 3 и 12 години или пък да се смята, че алкохолът в кръвта на нападателите е смекчаващо вината обстоятелство. Това не е справедливо", смята Капитанова.

20 годишният студент по медицина Стоян Балтов бе пребит до смърт на 5 декември в Студенски град в София. Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Вили Георгиев, обвинен за участие при масовото сбиване в Студентски град. Другият задържан, Александър Данаилов, бе пуснат от ареста срещу парична гаранция от 500 лева. От останалите петима, които са били в групата на Георгиев, нито един вече не е в ареста.

Други новини от Сливен