Убийците от с. Михайлово остават в ареста
Убийците от с. Михайлово остават в ареста / снимка: DarikNews.bg, Враца
Убийците от с. Михайлово остават в ареста
38608
Убийците от с. Михайлово остават в ареста
  • Убийците от с. Михайлово остават в ареста

Състав на Окръжния съд във Враца наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на непълнолетните Милен Макавеев и Цветелин Николов, обвинени за убийството с грабеж на Красимира Градинарска от село Михайлово.

„Съдът прецени, че са налице всички обстоятелства, за да се вземе тази най-тежка мярка”, каза съдията по делото Иван Маринов. „Повдигнато им е обвинение за тежко умишлено престъпление, за което закона предвижда лишаване от свобода”, уточни той. Освен това съдът прецени, че е налице реална опасност те да извършат и друго престъпление.

Съдия Маринов посочи, че двамата са направили самопризнания, но пред съда са представени достатъчно доказателства, които подкрепят обвинението. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Двамата 16-годишни младежи са обвинени в извършване на жестокото убийство на 40-годишната Красимира Градинарска. Тялото на Градинарска бе намерено на 13 февруари в изоставена сграда в селото, след като жената изчезна на път за работа на 19 януари. Полицейското разследване разкри, че Красимира е нападната и удушена в деня на изчезването си от двамата обвиняеми, за да вземат златните й накити. Част от накитите бяха намерени в дома на единия от тях.

Други новини от Враца