Убиха бизнесмена Стефан Матрочийски
Убиха бизнесмена Стефан Матрочийски / БГНЕС
Цветан Цветанов
32645
Цветан Цветанов
  • Цветан Цветанов

Бизнесменът Стефан Матрочийски е бил убит тази нощ в село Горна Василица, в района на Костенец. Млада жена, която е била с Матрочийски, е отвлечена с джип и по-късно намерена от полицията.  

Убийството е извършено около час преди полунощ след свада в село Горна Василица. 58-годишният Атанас Стоянов прострелял със законно притежавано оръжие 38-годишния Стефан Матрочийски.

МВР продължава издирването на Стоянов, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му причина за убийството е възникналият скандал между убития и убиеца, които са се срещнали в близост до вилата на извършителя на престъплението. Убитият мъж е бивш футболист и е бил придружаван от млада жена, която след това е била разпитана.

Ето какво още каза Цветанов за инцидента:

„Оттеглили са се във вилата, където е бил самият убиец. Излязъл е с фенера. По информация, която имаме от дамата, възникнал е скандал защо е светил с този фенер. Предизвикана е ситуация. Може би Матрочийски го е ударил. След което той е извадил законно притежаван пистолет и го е убил. Дамата е била много притеснена, той я е заплашил, казал й, че нищо няма да й се случи, ако мълчи, закарва я в дома си. Заключил я в стаята. Това, което беше изключително важно - затова снощи мобилизирахме и баретите да отидат на място, за да гарантираме освобождаването на момичето и да няма допълнително жертви в тази ситуация, която се създаде. Стрелецът се укри и в тази посока работим максимално, за да можем да го заловим и да предотвратим условия за нови жертви".


Министър Цветанов допълни, че убиецът е бил асоциален и през последните 3 месеца е живял изолиран във вилата, край която е станало убийството.