Убиецът от Въча остава още три дни в ареста
Убиецът от Въча остава още три дни в ареста / снимкa: Sofia Photo Agency
Убиецът от Въча остава още три дни в ареста
23532
Убиецът от Въча остава още три дни в ареста
  • Убиецът от Въча остава още три дни в ареста

Окръжната прокуратура в Смолян постанови мярка за неотклонение 72 часа „задържане под стража" на Виктор Траянов, арестуван  за двойното убийство в района на язовир Въча, съобщи за Дарик директорът на полицията комисар Кирил Хаджихристев. По думите му извършителят на убийството и двамата свидетели, които също са от София, все още са под стрес и не са адекватни, за да разкажат какво точно се е случило снощи на язовир Въча.

Ето какво още каза директорът на смолянската полиция комисар Кирил Хаджихристев:

„Стеснихме обръча. Извършителят на престъплението, който се опита да избяга, се придвижи първо с лодка до сушата, след това катастрофира с автомобил на черен път. Голям мрак, гъста растителност, много стръмни брегове на язовира. Имаше опасност и за полицаите. Той беше въоръжен".

Двамата софиянци Борис Сбирков и Мартин Кючюков бяха убити снощи около 21 часа в понтонна къщичка на язовир Въча в община Девин. Мъжете на 30 и 35 години, простреляни в главите от упор, са починали на място. Според директора на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов една от версиите за двойното убийство е битов скандал.