Убиецът от Лудогорци остава зад решетките доживот
Убиецът от Лудогорци остава зад решетките доживот / снимка: Дарик - Разград, Радка Минчева
Убиецът от Лудогорци остава зад решетките доживот
20358
Убиецът от Лудогорци остава зад решетките доживот
  • Убиецът от Лудогорци остава зад решетките доживот

73-годишният Емин Еминов от Лудогорци, обвинен за две жестоки убийства, ще лежи в затвора до края на живота си. Това постанови днес петчленен състав на Разградския окръжен съд. Съдът призна Еминов за виновен за убийствата на по-големия му син и на доведения му внук. Убиецът от Лудогорци ще трябва и да заплати 50 000 лева кръвнина на майката на убитото от него 8-годишно момче.

Съдебният състав зает с делото постанови две доживотни присъди, като общото наказание е доживот в затвора при първоначален специален режим на изтърпяване.

Защитата на Еминов бе категорична, че ще обжалва съдебното решение. Адвокат Ана-Мария Николова пледира, че старецът не е убил сина си, а го е намерил мъртъв в двора си след пиянски запой и понеже нямал пари за погребение изхвърлил тялото в тоалетната.

За убийството на детето адвокатът призова да се доразследва заради недоказани по безспорен начин обвинения. Пред съда вчера Еминов обвини майката, че е извършила убийството, а днес в последната си дума каза, че го боли главата и иска да си отиде в къщи.

Убиецът от Лудогорци остава зад решетките доживот
netinfo

Миналата година Емин Еминов закла 8-годишния си внук Ердоан и изхвърли тялото му в отходната яма на селска тоалетна. В тоалетната беше намерено и предполагаемото оръжие на убийството - нож. В същата шахта бяха открити и череп, бедрени и други кости от възрастен човек. За тях по-късно беше доказано, че са на по-големия син на Еминов - Исмаил, за когото хората разказаха, че не били срещали повече от две години преди инцидента. Еминов твърдял пред тях, че сина му е заминал на работа в Германия, но данни да е напускал страната в полицията няма.