Убиецът от Лудогорци обвини майка, че е убила детето си
Убиецът от Лудогорци обвини майка, че е убила детето си / снимка: Дарик - Разград, Радка Минчева
Убиецът от Лудогорци обвини майка, че е убила детето си
20351
Убиецът от Лудогорци обвини майка, че е убила детето си
  • Убиецът от Лудогорци обвини майка, че е убила детето си

Подсъдим за двойно убийство отправи обвинения към майка на 8-годишно момче, че тя е умъртвила детето си. Това oстана в Разградски окръжен съд по време на процеса срещу 73-годишния Емин Еминов от село Лудогорци. Той се оправда и по второто обвинение, разказа, че намерил първородният си син мъртъв, изхвърлил трупа в тоалетната, защото нямал пари за погребение. Делото продължава утре с изслушване на вещите лица, изготвили ДНК-експертизите по процеса.
 
В обясненията си пред състав на Разградски окръжен съд 73-годишният Емин Еминов отрече да е извършил и двете убийства, за които е обвинен. За първородния си син Исмаил разказа, че много пиел и една сутрин след пиянски запой до 3.00 часа през нощта го намерил мъртъв в двора си. Според него мъжът бил паднал и си ударил главата в бордюр. Понеже нямал пари за погребение, изхвърлил трупа във външната тоалетна, преди това отрязал с нож ръцете и краката му.

Три години по-късно на същото място е изхвърлен и трупа на 8-годишния Ердоан - доведен внук на Емин, внук на жената, с която той живеел и син на жената, с която по-малкия му син съжителствал. В съда Еминов обвини майката, че е извършила убийството, след като преди това момчето било блъснато от автомобил.

В обясненията си пред съда Емин каза още, че е опитал да се обеси в следствения арест, понеже преживял тежко всичко, което му се е случило. Категоричен бе, че ще направи и втори опит.