Убиецът на семейството от Милковица си призна
Убиецът на семейството от Милковица си призна / netinfo

Заподозреният за двойното убийство на семейство от село Милковица е направил пълни самопризнания. Това съобщи днес наблюдаващият случая прокурор Ивайло Ангелов. Обвинение е повдигнато срещу бившия съпруг на убитата - Каролин Диков.

Убийството е извършено на 24 август сутринта. Обвиняемият е срещнал двете жертви, Катя Кръстева и приятеля й Георги Начев, на черен път край селото и между тях възникнала свада. Георги нападнал Каролин с коса, при което му нанесъл рани по ръката и главата. В схватката обвиняемият измъкнал косата от ръцете на нападателя си и започнал да го бие с дръжката на инструмента като му нанесъл смъртоносни удари в тила. Катя също се намесила в конфликта и бившият й съпруг ударил по главата и нея.

За да прикрие следите от престъплението си, Каролин завързал мъртвите с въжета през врата за двете задни колелета на каруцата, с която били те, и ги откарал сред дърветата в ябълковата градина край Милковица. На извършителя е повдигнато обвинение за убийство на две лица, предизвикано от пострадалите с насилие, което е довело до тежки последици за самия обвиняем. Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. В момента Каролин Диков е арестуван за 72 часа, предстои разглеждането на искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".

Новини от Плевен