Убиецът на Янков не е бил на борда на арестувания кораб
Убиецът на Янков не е бил на борда на арестувания кораб / netinfo

Убиецът на председателя на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков със сигурност не е бил на борда на арестувания в четвъртък през нощта във Варна камбоджански кораб. Това заяви началникът на Регионален граничен сектор Бургас комисар Ваньо Иванов.

Корабът GIZ, плаващ под камбоджански флаг, е обявил предварителен курс Бургас – Варна, но стигайки Бяла, рязко излязъл от него и се опитал да напусне Български териториални води, нарушавайки морските закони. Той веднага бил арестуван на 18 мили от брега от граничните полицаи.

Проверен е най-внимателно заради подозрението, че убиецът на Димитър Янков може да се укрива на борда. Проверен е и екипажът от 12 души, които са азери, турци, украинци и един грузинец.

Капитанът е обяснил рязката маневра със заповед от корабособственика. Наложена му е 10-годишна забрана да посещава България, корабът е глобен с 5 000 лева.

В момента мерките по морските контролно-пропускателни пунктове на България са засилени, дават се допълнителни дежурства и има допълнителни дозори заради убийството на председателя на несебърския Общински съвет.

Други новини от Бургас