Убиецът на охранителя от Сливен му бил братовчед
Убиецът на охранителя от Сливен му бил братовчед / netinfo

Убиецът на сливенския охранител бил негов братовчед, стана ясно от пресконференцията на ръководството на Областна дирекция на полицията в Сливен. Извършителят е 41-годишният Иван Стоянов Иванов от село Злати войвода. Той е рецидивист, излежавал 7-годишна присъда в затвора в Бургас и извършил престъплението по време на отпуск.

Убиецът е направил пълни самопризнания. Когато разбрал, че охранителят очаква полиция, го нападнал и промушил тялото му 14 пъти, от които два пъти в сърцето, жертвата има рани по шията и главата. Когато 46-годишният охранител на общинската фирма „Охрана и СОТ” Георги Иванов паднал мъртъв на земята, убиецът видял в далечината лампата на полицейския автомобил, взел пистолета на убития и избягал. В Младово отишъл с велосипед, който насочил полицаите към него.

Охранителят, който е от град Кермен, бе убит след полунощ на 6 август, докато проверявал сигнал за нарушение в кметството на селото. Той се обадил на дежурния диспечер, че забелязал някого наоколо и поискал подкрепление. Екипът от полицаи, който отговорил на повикването, е открил трупа на Георги. Той лежал на няколко метра от кметството. При извършения оглед е установено, че охранителят е слязъл от служебния автомобил, който се намира на около 10 метра от местопрестъплението, стигнал е пред сградата, където са му нанесли раните от които починал.

Убиецът е лежал неколкократно в затвора предимно за грабежи на магазини, общо е прекарал 24 години зад решетките, съобщи директорът на сливенската полиция комисар Христо Григоров. Иван заявил, че ножът принадлежал на охранителя, но това тепърва ще се доказва. Той захвърлил оръжието в мръсен отводнителен канал и то все още не е открито. Днес полицаите ще използват металотърсач за целта. Пистолетът на жертвата е открит под много бали слама в гаража на извършителя. В затвора Иван отговарял за СОТ, а когато бил на свобода работел във фирми, които осигуряват СОТ. Повдигнатото обвинение срещу него е за убийство на длъжностно лице в условията на опасен рецидив и особена жестокост. Наказанието е от 15 до 20 години затвор, до живот или до живот без право на замяна.