Търсят трима за обира на инкасов авотомобил
Търсят трима за обира на инкасов авотомобил / netinfo

Полиция издирва трима мъже за обира на инкасов автомобил през февруари. Двама перничани и софиянец са заподозрени в извършването на криминално престъпление на територията на София.

Това са Валентин Руменов Кирилов на 30 г., който е с последен известен адрес в Перник. Велизар Емилов Янакиев на 29 г. от София. Николай Мирчев Василев на 28 г. роден в Перник. Гражданите, които разполагат с информация за издирваните да се обадят на тел: 9820433 и 166, или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Мъжете се издирват във връзка с обира на 28 февруари в София на инкасов автомобил. Сигналът е подаден в столичната дирекция към 20.25 часа. Кражбата е извършена на паркинга на магазин за битова техника на бул. “Европа”, където двама от служителите на охранителната фирма били спрели и заключили колата, с която се извършвала инкасовата дейност. Те вече били събрали оборота на други обекти и влезли в магазина, за да вземат и техния дневен оборот. По думите им, на излизане забелязали мъж, който бягал с два сака към паркиран наблизо автомобил. Двамата стреляли със законно притежаваното си оръжие по него, той обаче успял да влезе в колата и да изчезне.

След получения сигнал веднага на мястото на инцидента е изпратен полицейски екип, който в присъствието на прокурор е извършил оглед. Малко по-късно в Девето РПУ било получено съобщение за опожарен автомобил “Фолксваген голф” близо до микроязовира на с. Мало Бучино.

При извършения оглед и последвалата проверка се оказало, че фолксвагенът е откраднат и обявен за издирване през септември миналата година.