"Родители, водете децата си в залите, по стадионите, нека тренират, нека се занимават със спорт". С тези думи се обърна към съгражданите си вицеолимпийската шампионка Антоанета Костадинова. Заедно с треньора й Христо Маринов те бяха аплодирани с много любов от стотици граждани и ръководството на общината по време на тържеството, организирано по повод успеха им в Токио.

"Беше ми по-лесно да спечеля медала, отколкото сега да се събера и да кажа какво чувствам. Много благодаря на всички за подкрепата", каза Костадинова.

Олимпийски страсти: Антоанета Костадинова и Йосиф Миладинов - българи с „лъвски“ сърца (СНИМКИ)

Треньорът Христо Маринов използва трибуната, за да благодари на хората, които през годините са ги подкрепяли и са вярвали в тях.

"Щастливи сме. Ние прости си вършим нашата работа. И ще продължаваме да я вършим", бе лаконичен той.

Тържественото посрещане започна с изнасяне на българският трикольор. А химна на България изпя Ростислав Атанасов - племенник на Антоанета Костадинова.

Кметът Дарин Димитров връчи на сребърната олимпийска медалистка и нейния треньор почетни плакети на Община Търговище. Той изрази гордостта си от факта, че ръководи общината точно в годината на успеха на Костадинова. "Благодарим Ви много, защото изпълнихте сърцата ни. Нека Господ да Ви помага!", обобщи Дарин Димитров.

По-късно, в специално обособена зона, всички желаещи можеха да вземат автограф от Костадинова и Маринов и отнесоха в домовете си спомен от шампионите.

В края на церемонията организаторите пожелаха на екипа успех и отново да зарадват Търговище с представянето си в Париж прeз 2024 година.

По-рано тя бе посрещната с аплодисменти и на Летище София. Първите й думи, стъпвайки на родна земя, бяха, че очаква България да спечели още медали.