Турското обединение на Кунгюн заседава в Разград
Турското обединение на Кунгюн заседава в Разград / netinfo

Заседание на Управителния съвет на Националното турско обединение ще се проведе следобед в Разград, научи “Дарик радио” от неговия председател Мендерес Кунгюн. От съображения за сигурност Кунгюн отказа да оповести точното място и час на форума.

Няколко въпроса ще дебатират членовете на турското обединение. С най- голям интерес се очаква становището на формацията за предстоящите президентски избори.

Очаква се в специален призив-обръщение Националното турско обединение да се обърне към турците в България и изселниците в Турция за участието им в изборите на 22-ри октомври. Според лидера на обединението, в призива –подкрепа на турското формация щяло да има изненади.

По време на заседанието ще се приеме и официално становище на обединението по проектозакона, свързан с арменския геноцид, който по думите на Кунгюн ще се обсъжда от френския парламент на 12-ти октомври.

На заседанието в Разград участниците щели да се запознаят със становището на Хелзинския комитет по юридическия статут на турското обединение.

Националното турско обединение бе създадено на връх Бузлуджа на 21-ви май, но по-късно Пловдивския съд отказа да регистрира Кунгюн и сподвижниците му.