Турски студент блудства с французойка в Пловдив
Турски студент блудства с французойка в Пловдив / снимка: Пресцентър на МВР, архив

22-годишен турски студент е задържан за блудство, съобщиха от полицията. Вчера в Първо РУП е постъпил сигнал от 29-годишната френска гражданка Алин, също студентка, подала сигнал, че на 29 декември около 20.30 ч. в стая в общежитие на ул. „Братя Бъкстон” в Пловдив младеж е блудствал с нея.

Юктен е студент в Медицинския колеж, а Алин е на тримесечено обучение - обмяна на опит, в колежа по програма „Еразъм”, потвърди за Дарик говорителят на Районна прокуратура Галина Андреева.

Вечерта на 29-ти студентът поканил французойката на купон в неговата стая. Двамата отишли до хранителен магазин и купили вино. Оказало се, че ще бъдат само двамата и няма други участници в партито. Любопитен факт е, че двамата не говорят общ език, те са общували по между си чрез компютър с интернет-преводач, коментира прокурор Андерева. След употреба на алкохол, Юктен проявил интерес към Алин. В показанията си пред полицаите тя разказала, че младежът я бутнал на леглото и разкопчал панталона си против волята й. Младата жена се съпротивлявала и успяла да избяга. Тя е разпитана и пред съдия. Издадено й е и медицинско удостоверение от Съдебна медицина. Според нея по тялото й е имало следи от насилие.

Турският студент e задържан за 24 часа. Мярката му изтича днес и той ще бъде пуснат срещу парична гаранция 300 лева. Наложена му е забрана да напуска страната. Това е решил наблюдаващият случая прокурор. На Юктен му е повдигнато обвинение за опит за изнасилване. Ако се докаже вината му за такова престъпление, независимо, че не е довършено, законът предвижда от 1 до 8 години лишаване от свобода, допълни прокурор Андреева. Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза..

Новини от Пловдив