Туристи чужденци лъжат, че са ограбени у нас
Туристи чужденци лъжат, че са ограбени у нас / netinfo

Следователи установиха, че туристи от западноевропейски страни са подавали системно лъжливи показания за кражби на имущество и документи, докато са били на почивка в България.

19-годишна туристка от Швеция подала оплакване в РПУ Несебър, че от метална касета в хотелската й стая са откраднати 500 лева, документи, самолетни билети и пари. По-късно станало ясно, че само заявилата за кражба е потърпевша, а останалите две жени от стаята нямат нищо общо с протеста.

Разследването е установило, че шведката изгубила нещата си предната вечер, когато се прибирала късно и много пияна към хотела. Най-вероятно, жената е направила лъжливото оплакване, за да получи застраховка от туристическата компания, с която е пристигнала у нас.

60-годишен турист от Норвегия е заявил, че са му откраднати 220 лева, 7000 норвежки крони и три паспорта. Пенсионерът поискал документ за уточнение пред застрахователна компания. Измамата е разкрита, когато на тръгване от България, на аерогара Бургас станало ясно, че семейството на норвежеца си тръгва със същите паспорти, които били обявени за откраднати.

25-годишен гражданин на град Ставангер от Швеция обявил, че паспортът му бил откраднат на плажа. След бързи действия на Бургаската полиция, било установено, че документът се намира в касата на хотела, в който е отседнал, а младежът изобщо не го е търсил.