Тръгват конкурсите за работа на телефон 112
Тръгват конкурсите за работа на телефон 112 / netinfo

В края на следващата седмица започват конкурсите за оператори на новия единен европейски номер за спешни повиквания 112. Министерството на държавната политика при бедствия и аварии търси да назначи 35 души, както и 5 координатори в специалния Център 112.

Телефон 112, който ще събира обажданията за полицията, „Бърза помощ”, „Гражданска защита” и пожарната, ще заработи първо в София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Изискванията за кандидатите за работа са да имат средно образование, да владеят западен език, да притежават компютърна грамотност и комуникативни умения, способност за слушане, психоустойчивост и възможност за работа под високо напрежение.

Явилите се на конкурсите ще трябва да покажат още бързи адекватни реакции, а владеещите втори западен език или език на съседна държава ще бъдат назначавани с предимство. Ще има и конкурс за началник на сектор “Център 112”, който ще ръководи и координира дейността и ще отговаря за ефективното функциониране на цялата структура, като кандидатите трябва да притежават висше образование по специалност “Телекомуникации” или “Информатика”.

Конкурсът ще включва още тест, практически изпит, състоящ се от психотест, решаване на психоказус и провеждане на интервю с комисията.