/ DarikNews
Започва кандидатстването по третия етап от мярката 60/40, съобщават от Агенцията по заетостта. Работодатели ще могат да подават документи за изплащане на средствата, с които да запазят работниците и служители си след периода на извънредното положение. Подкрепата отново е в размер на 60% от осигурителния доход, но вече за месец август. Средствата ще се предоставят за период до 3 месеца, считано от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

Подробна информация как се кандидатства има в сайта на Агенцията по заетостта, в рубриката Финансови стимули за запазване на заетостта. Работодателите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този етап на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като например съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него. 

Документите за кандидатстване се подават в Бюрата по труда. Това може да стане  по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/ или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция „Бюро по труда”.