Тръгва делото срещу Кирил Рашков за средния пръст
Тръгва делото срещу Кирил Рашков за средния пръст / снимка: DarikNews.bg, архив, Пловдив

Насрочена е дата за делото срещу Кирил Рашков за проявено дръзко хулиганство - показване на неприличен жест - среден пръст, на публично място. То ще се гледа на 26 април от Районен съд Асеновград. Внесен е обвинителния акт, съобщи за Дарик председателят на Асеновградския съд Иван Калибацев. Кирил Рашков е признал вината си и делото ще се гледа при съкратено съдебно следствие.

След едно от заседанията на Районния съд в Асеновград, на излизане от сградата, Кирил Рашков демонстративно показа среден пръст към насъбралото се множество от жители на Катуница. Няколко часа по-късно прокуратурата се самосезира от видеоматериал. За такова престъпление законът предвижда до две години затвор или пробация. Вероятно това обвинение ще бъде присъединено към предишните на Рашков.

По делото освен видеоматериали от медии са разпитани и свидетели, журналисти и служители на съдебната охрана.

В четвъртък Кирил Рашков ще обжалва присъдата си от три години и шест месеца затвор пред Пловдивският окръжен съд. Той бе осъден от Районния съд в Асеновград, затова че на 23 септември миналата година в Катуница е заплашил с убийство Веселин Христов и Иванка Петрова-вуйчо и леля на убития Ангел Петров.

Внукът на Кирил Рашков - Ангел също ще обжалва мярката си „задържане под стража” пред Пловдивския апелативен съд. Окръжните магистрати го оставиха в ареста за подкуп на полицай.