Тръгна делото срещу телевизионния водещ Иван Христов
Тръгна делото срещу телевизионния водещ Иван Христов / netinfo

Районният съд в Стара Загора даде ход на делото срещу водещия на телевизионното предаване "Сблъсък" Иван Христов. Да бъде изготвена комплексна медико-химическа експертиза, която да установи количеството, вида и концентрацията на алкохол в кръвта на телевизионния водещ по време на произшествието, поискаха от Районната прокуратура. Христов е обвинен в шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

Литър вино, около литър бира и 300 грама коняк е изпил Иван Христов преди пътно-транспортното произшествие на 4 август тази година. Това заяви в съдебната зала лекарят от спешно-приемно отделение Василиос Панайотидис. Той допълни, че лично подсъдимият му е казал за изпитото количество алкохол. По думите му Иван Христов е бил хиперактивен и притеснен. Тази сутрин в съдебната зала телевизионният водещ отказа да коментира случилото се и заяви, че ще говори на по-късен етап.

По време на заседанието бяха разпитани 5-мата свидетели по делото. Всички те се обединиха около мнението, че Христов е шофирал след употреба на алкохол. На 4 август подсъдимият навлезе в платното за насрещно движение и се блъсна в камион на Старозагорската фирма "Нелсън чистота". Следващото съдебно заседание е насрочено за 16 декември от 10.00 часа.

Новини от Стара Загора