Труп на изчезнала преди седмици жена изплува в Русе
Труп на изчезнала преди седмици жена изплува в Русе / снимка: БГНЕС

Трупът на изчезналата преди три седмица русенка Мелиса Тодорова е бил открит сред храсталаците в река Русенски Лом, предаде БГНЕС. Тялото е полуразложено, тъй като е престояло дълго време във водата. Аутопсията е показала, че 48-годишната жена е била намушкана с нож.

Издирването на Мелиса Тодорова започна още в края на юли, когато брат й, живеещ в Испания, подава сигнал в полицията в Русе. След като няколко дни не успява да се свърже със сестра си по скайп, той разбира, че никой не е виждал жената през последните дни.

В продължение на близо седмица се извършват огледи на апартамента и района, където живее Мелиса, но без резултат. Криминалистите откриват в банята на апартамента следи, които ги навеждат на мисълта, че е жената може да е убита. Заподозрян е съпругът й Тодор, който е криминално проявен и през пролетта е излязъл от затвора след 3-годишна присъда за кражби.

Мъжът е арестуван, но след 24 часа е освободен поради липса на достатъчно улики. Въпреки това полицията продължава разпитите, като стига до негов приятел, на когото Тодор е разказал за убийството и къде е скрил трупа. Тъй като междувременно съпругът е избягал в Германия, се очаква да бъде поискана екстрадицията му с европейска заповед за арест. Когато бъде докаран в Русе, ще му бъде повдигнато обвинение в убийство.

Според съседите двамата с Мелиса често са имали скандали, като дори се е стигало до побоища. Най-вероятно причината за убийството е ревност - по разкази на съседите жената е била харесвана и доста кокетна. Семейството има 13-годишна дъщеря. От полицията и прокуратурата в Русе засега отказват официална информация по случая, като се позовават на следствената тайна.