Труп на 30-годишен мъж откриха край пернишко село
Труп на 30-годишен мъж откриха край пернишко село / netinfo
Труп на 30-годишен мъж откриха край пернишко село
19853
Труп на 30-годишен мъж откриха край пернишко село
  • Труп на 30-годишен мъж откриха край пернишко село

Труп на 30-годишен мъж е открит с огнестрелна рана в тила край пернишкото село Планиница. Заподозрян за извършване на убийството е Станислав Ангелов, който вече е обвинен за други две убийства.

Трупът, открит заровен край пернишкото село Планиница, е на 30-годишния Цветелин Иванов Карпузов от Перник, потвърдиха от полицията. Мъжът е в неизвестност от 23 януари и е обявен за изчезнал по сигнал на семейството му. Той е застрелян с пистолет в тила.

Убийството на Карпузов има отношение с другите две убийства, станали от началото на годината в Перник - това на полицейския син Кирил Христов, разстрелян на 25 април пред дискотека „Че Гевара", чийто труп бе открит на градското сметище два дни по-късно, и на Биляна Кръстева, обявена за издирване на 27 февруари, чието тяло бе намерено в началото на май също в района на селата Планиница и Лесковец.

Уличен в извършване на престъпленията е Станислав Ангелов - Сиси от Перник, който е криминално проявен. Той бе задържан на 9 май в Бургас след опит да се укрие и да напусне страната след разстрела на Кирил Христов. Задържаният Сиси бе сред арестуваните за показното убийство на Николай Христов - Хайо в центъра на Перник миналата година. Той бе освободен срещу гаранция от 15 000 лева.

От вчера в реста е и бащата на Сиси - Ангел Методиев за съучастие в престъплението. Според разследването Станислав Ангелов е ръководил престъпна група, занимаваща се с убийства, рекет и палежи. При направените до момента обиски са иззети автомат „Калашников", девет пистолета, боеприпаси самоделни взривни устройства. Основен мотив за извършването на престъпленията са неуредени финансови взаимоотношения. Станислав Ангелов се е занимавал с лихварство. Според полицията той е наследил част от престъпния бизнес на показно убития наркобос Райко Василев - Кръвта.