Трима загинаха при катастрофа на пътя Михилци - Хисаря
Трима загинаха при катастрофа на пътя Михилци - Хисаря / снимка: DarikNews.bg

Трима души загинаха при катастрофа на пътя Михилци - Хисаря, съобщава от Областната дирекция на МВР-Пловдив. Около 20.30 часа в петък лек автомобил "БМВ", управляван от 21-годишен мъж от Хисаря, при движение с несъобразена скорост преминал през лентата за насрещно движение и се ударил в крайпътно дърво. На място са починали пътуващите в колата, а шофьорът е в болница с опасност за живота.

По думите на кмета на Хисар Георги Пирянков, инцидентът е станал на прав участък, без заледяване и дупки. Първоначалният оглед е установил, че колата е излязла от пътя, минала е през ограждащите го храсти и се е ударила в крайпътно дърво, като е отсякла всичко по пътя си.

Момчетата са излизали от квартала си "Момина баня" и на 1,5 км от него в посока Михалци са катастрофирали. Единият от загиналите е племенник на кмета на Михалци, каза Пирянков.

За още една катастрофа съобщават от полицията. Трима полицейски служители на ОДМВР-Пловдив са били ранени при катастрофа на пътя Асеновград - Първомай. Около 20 часа на разклона за манастир "Св. Неделя" служебен автомобил "Опел Астра", управляван от 32-годишен полицай, при движение с несъобразена скорост излязъл от пътното платно и паднал в напоителен канал. Няма опасност за живота на пострадалите.

Полицаите са пътували за село Патриарх Евтимиево, за да сменят колегите си, които пазят нелегалния цех за цигари, разбит при операция "Фабриката", съобщи за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. И тримата не са употребили алколол, категоричен бе той. По думите му, колата се е подхлъзнала на един от завоите и е паднала в канала.

Петима души са загинали при 13 катастрофи, станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Ранени са 15 души, има опасност за живота на един от тях. От началото на годината в страната са станали 452 пътни инциденти, при които са загинали 51 човека и са ранени 578.