/ netinfo
Къща в кюстендилското село Пиперков чифлик изгоря при пожар тази сутрин. Собственикът, 67-годишният Георги Манолов, е спасен от трима войници. Те ще бъдат предложени за награда от полковник Красимир Кръстев, началник на Бригадното командване на Сухопътните войски в Благоевград, където служат.

пожар в Пиперков чифлик
netinfo

Около 06:30 ч. военнослужещите - ефрейтори Десислав Йорданов и Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев, пътувайки за работното си място, от Кюстендил за Благоевград, забелязват гъст дим и виждат, че гори къща, разказа пред Дарик полковник Красимир Кръстев.
 
„Ефрейторите Десислав Йорданов и Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев веднага се отзовават на призива за помощ и преценявайки опасността от разрастващия се пожар, изваждат възрастния мъж през прозореца, тъй като той няма възможност да излезе сам, защото е полуинвалид. Минути след това огънят е обхванал цялата къща. Изкарали са и автомобил от двора на безопасно място и са се обадили на телефон 112”, разказа за Дарик полковник Красимир Кръстев, началник на Бригадното командване на Сухопътните войски в Благоевград.

пожар в Пиперков чифлик
netinfo

Той бе категоричен, че военнослужещите са извършили едно геройство, реагирали са по най-правилния начин, спасили са човек, рискувайки живота си.
 
Според собственика на злополучната къща пожарът е предизвикан от късо съединение в стара инсталация. В къщата е имало и няколко газови бутилки, които не са се възпламенили от огъня.
 
Мъжът се е разминал само с опърлена коса и рана на шията.
 
„Сутринта пуснах телевизора, усетих дима, изгасна токът. Видях огъня и отидох да гася. Добре, че не се задуших. Огънят се разпространи много бързо заради мокетите в къщата. От вътре през прозореца ме извадиха няколко войници, които минаваха по пътя случайно. Пожарната дойде бързо. Забавихме се, докато се обадим”, заяви собственикът на къщата.

пожар в Пиперков чифлик
netinfo