Трима ученици в болница, взели наркотик в голямото междучасие
Трима ученици в болница, взели наркотик в голямото междучасие / Sofia Photo Agency, архив
Трима ученици в болница, взели наркотик в голямото междучасие
82613
Трима ученици в болница, взели наркотик в голямото междучасие
  • Трима ученици в болница, взели наркотик в голямото междучасие

Трима деветокласници бяха приети днес в Токсикологията в „Пирогов" след употреба на наркотични вещества. В голямото междучасие ученици от Професионалната гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация "Александър Попов" решили да пушат марихуана. В резултат на това се почувствали зле и били транспортирани с линейка до болницата. Опасност за живота на младежите няма, те обаче ще останат в „Пирогов" за наблюдение.

Тази сутрин две 15-годишни момичета и едно момче на същата възраст решават да използват междучасието, за да пушат марихуана. Децата са от професионалната гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация, информира Дарик шефът на Регионалния инспекторат по образованието в София Евгения Вълкова.

„Имали са час, след това излизат в междучасие, излизат извън училището и започват да пушат някаква цигара. След междучасието се връщат и виждат, че не са добре. Сигнализирали са бърза помощ, дошла е и полиция, извикани са били и родителите," коментира Вълкова.

След като учениците били настанени в „Пирогов", и тримата започнали да повръщат, добави Мария Пойразова от пресцентъра на болницата.

„Докарани са, след като са пушили марихуана в училище. Постъпили са в болницата в съзнание. В момента те са настанени в Клиниката по токсикология без непосредствена опасност за живота", допълни тя.

След като са прегледали младежите, лекарите са установили, че има различие в поведението им.

„Момчето е било по-превъзбудено, докато двете момичета - по-отпуснати и по-сънливи. При момчето обаче се наблюдавали двете крайности - или е бил много спокоен, или в следващия момент става твърде превъзбуден, докато момичетата през цялото време са по-отпуснати. На тях в момента им се прилага детоксикираща терапия, която има за цел да изчисти организмите им. А, че са повръщали и тримата, да, така е", казаха още от болницата.

Не е ясно за колко време учениците ще останат в лечебното заведение.