Трима се удавиха на южния плаж в Синеморец
Трима се удавиха на южния плаж в Синеморец / netinfo

Двaма мъже и една жена се удавиха на плажа в Синеморец. Труповете им са извадени от водата. До момента е идентифициран само единия мъж. Инцидентът станал между 14.00 и 15.00 часа следобед на скалите в южната част на плажа в Синеморец, уточни за Дарик кметът на община Царево Петко Арнаудов.

Той е разпоредил веднага търсене, в резултат на което от бурното море е изваден трупа на родения през 1971 г. Пламен Янков от Троян. В последствие са извадени и другите две тела, които все още не са идентифицирани. Предполага се, че тримата са били компания. Според версиите жената е поискала помощ от водата, а двамата мъже са скочили да я спасяват и са се удавили в големите вълни.

На Илинден всяка година морето взима жертви. Това каза началникът на "Водно спасяване"-Бургас Николай Иванов. Иванов подчерта, че спасителите на морските плажове по Южното Черноморие нямат връзка по между си и това затруднява изключително тяхната работа. По думите му ежедневно на всеки морски плаж стават поне по 10 инцидента и в по-голяма част от случаите те се дължат на неразумни действия от плажуващите.