Трима са загинали при катастрофи през денонощието
Трима са загинали при катастрофи през денонощието / cнимкa: Dariknews.bg, архив

Трима са загинали при 23 катастрофи, станали у нас през денонощието, съобщиха от МВР. Ранени са 28 души, за живота на един от които има опасност.

В София са регистрирани 57 леки и три тежки пътни злополуки, при които са пострадали четирима. От началото на годината при катастрофи по пътищата у нас са загинали 365 души, сочат данните на МВР.

Републиканските пътища са проходими. Пътните настилки в цялата страна са сухи, съобщават още от пресцентъра на МВР. Пътната настилка на автомагистралите „Тракия" и „Хемус" са сухи.

Наложени ограничения по пътната мрежа на област Пазарджик и област София във връзка с провеждане на Международно рали „България 2010":

В Софийска област до 14.30 ч. ще бъде спряно движението на превозни средства по третокласен път № 813 от п.в. „Мухово" на магистрала „Тракия" през с. Мухово, махала „Любница", махала „Нейкьовец" и с. Церово. Движението ще бъде спряно до 15.00 ч. и в отсечката от разклона за крепост „Траянови врата" на път първокласен път № 8 в посока с. Горно Вършило, с. Славовица и обратно.

В Пазарджишка област до 15.00 ч ще бъде затворен третокласен път ІІІ-803 от с.Лесичово до с. Мухово (трасето на състезанието продължава в Софийска област) и третокласен път от с.Церово до път ІІІ-803. Пътуващите от и до с.Лесичово ще преминават по Автомагистрала "Тракия" през пътен възел „Калугерово". Обходен маршрут за с.Мухово няма.