Трима от „Протестна мрежа” на разпит в следствието
Трима от „Протестна мрежа” на разпит в следствието / снимка: NovaNews.bg

След двукратно разпитвания Делян Пеевски трима представители на „Протестна мрежа” също бяха привикани в Столичната следствена служба.

Иво Божков, Владимир Руменов и Николай Стайков са давали обяснения във връзка с разследването, което прокуратурата образува по сигнал на неправителствената организацията, срещу банкера Цветан Василев, новия политик Николай Бареков и медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски.

В сигнала на „Протестна мрежа” се посочва, че тримата действали като организирана престъпна група. По време на беседата в следствието, активистите са обяснили, че данните от сигнала, под който са се подписали общо 13 души, са базирани на изцяло на информация от медиите.

„Не съм очаквал прокуратурата да започне да действа и да разследва хората до такава степен. Сега разследването е целенасочено, само срещу Цветан Василев и КТБ, за другите двама предстои да видим дали ще стане нещо”, коментира блогърът Иво Божков.

Той изрази учудване, че изобщо е викан за съдействие от прокуратурата, тъй като от момента на подаването на сигнала през февруари тази година, това не се е случвало.