Трима души загинаха, а дете е в кома след тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла
Трима души загинаха, а дете е в кома след тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла / снимки: БГНЕС
Трима души загинаха, а дете е в кома при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла
79154
Трима души загинаха, а дете е в кома при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла
  • Трима души загинаха, а дете е в кома при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла

Трима души загинаха, 4-годишно дете е в кома, а жена е ранена след тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла.

Сигналът за тежкия инцидент е подаден в 11.18 ч. Катастрофата е станала в района на разклона за село Тръстеник. Блъснали са се два леки автомобила с марки „Рено” и „Шкода”.

Очевидци на инцидента веднага са започнали да гасят „Шкода”-та, която се запалила след удара, разказа за Дарик директорът на Областната дирекция на МВР комисар Георги Великов. Пристигнали са два екипа на пожарната, както и екип на Гражданска защита, който да разреже ламарините.

Причините за катастрофата се изясняват. По предварителна информация шофьорът на „Рено”-то е предприел маневра за включване в движението към Русе с обратен завой. В този момент по главния път се е движила „Шкода”-та, в която са пътували мъж, две жени и малко дете.

При удара на място е загинал водачът на „Шкода”-та, а останалите пътници са били тежко ранени. В тежко състояние е бил и шофьорът на „Рено”-то, който е пътувал сам. Всички те са откарани от три линейки на „Спешна помощ” в болницата, но в спешното отделение едната от жените и водачът на френската кола са починали от травмите си.

За 4-годишното дете има реален шанс да излезе от комата и да се събуди, засега е настанено в Интензивното отделение на Спешна помощ, заяви директорът на болницата д-р Иван Стоянов.

Изяснена е самоличността на тримата загинали и на двамата пострадали при тежката катастрофа по пътя Русе-Бяла. Това информираха от полицията в крайдунавския град.

Загиналият на място шофьор на „Шкода”- та е 41-годишен мъж от София. Починалите в болницата от тежки травми са 61-годишна жена от Русе и шофьорът на „Рено”-то - на 64 години от Пловдив. От полицията обясниха, че състоянието на детето и 36-годишната му майка, които също са в болницата в Русе, остава тежко.

Заради тежкия инцидент трафикът по пътя Русе - Бяла бе сериозно затруднен. И в двете посоки се образуваха километрични колони от автомобили, поради което се наложи да бъде направена спешна реорганизация на движението.

Движението в района вече е възстановено.

Трима души загинаха а дете е в кома след тежка катастрофа на пътя РусеБяла
netinfo