Трима души са загинали в катастрофи през денонощието
Трима души са загинали в катастрофи през денонощието / Sofia Photo Agency

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки пътно-транспортни произшествия с трима загинали и 23 ранени, от които двама са с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От началото на месеца са станали 108 катастрофи с 11 загинали, 134 ранени, от които 13 с опасност за живота. От началото на годината са станали 6667 катастрофи с 854 загинали и 8150 ранени. За района на София са станали 108 леки и четири тежки катастрофи с един загинал и двама ранени, от които един е с опасност за живота.

Пътищата в по-голямата част от страната са сухи. Мокри пътни участъци има в районите с мъгли, заледени по високите и усойни места, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Слаб дъжд превалява в района на Прохода на републиката. Поради мъгла видимостта е намалена: до 30 м. в област Търговище - до 50 м на прохода Шипка - от 50 до 100 м в районите на Русе, Горна Оряховица, Елена, Полски Тръмбеш и автомагистрала "Тракия" в района на Ихтиман. Опасност от падащи камъни и свлачища има в прохода Троян - Кърнаре, по пътя София - Самоков, Ботевград - Мездра, Кричим - Девин, Асеновград - Смолян, района на Мечи дол, Козница, Кресненското и Искърско дефиле.

Все още е затруднено движението по пътя Кюстендил - Гюешево в района на село Гърляно, а поради пропадане на мост над река Бистрица е затворен пътят Ябълково - Копиловци. Всекидневно за времето от 5.30 до 8.50 часа и от 16.30 до 20.50 часа се забранява преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона от Перник за София през квартал Владая.

Поради ремонт е затворен пътен участък на магистрала „Марица" от Харманли до Свиленград, обходният маршрут е по стария път. Движението в посока от Свиленград към Харманли по магистралата е без ограничения.