Трима данъчни задържани във Велико Търново
Трима данъчни задържани във Велико Търново / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Задържаха трима данъчни инспектори
26132
Задържаха трима данъчни инспектори
Петима задържани за данъчни измами във Велико Търново
  • Задържаха трима данъчни инспектори
  • Петима задържани за данъчни измами във Велико Търново

Трима инспектори от Националната агенция за приходите са арестувани по подозрение за съучастие в данъчни злоупотреби. Акцията е проведена съвместно от Министерството на вътрешните работи и Националната агенция за приходите във Велико Търново, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. От приходната агенция съобщиха, че по този сигнал се работи от няколко месеца.

Тази сутрин архивът на териториалната дирекция на приходната агенция във Велико Търново е бил запечатан, а служители на МВР са претърсили сградата на агенцията. Проверяват се всички фирми, с които са работили арестуваните инспектори, обясни за Дарик  заместник-директорът на Националната агенция за приходите Тошко Тодоров.

„Ако в хода на тези проверки и разследване излязат и други имена, естествено, ще бъдат проверени", каза той. На въпрос дали текат подобни проверки и в други териториални дирекции, Тодоров отговори утвърдително.

По думите на зам.-шефа на НАП предстои да бъде установена вината на задържаните служители. Преди 24 часа МВР е задържало митничар, началник на смяна на един от граничните ни пунктове, заради контрабанда на парфюми на стойност 4 млн. лева, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. „При обиските, които са направени, са намерени записни заповеди в размер на над 1 млн. долара, раздадени на хора бизнесмени, представители от Бургаско", каза вътрешният министър.

Задържаният митничар се разследва за корупция, свързана с високите нива на агенция Митници.