Tри тома са материалите срещу задържани за рекет в община Пловдив
Tри тома са материалите срещу задържани за рекет в община Пловдив / cнимкa: Sofia Photo Agency

Постоянен арест поиска тази сутрин Районна прокуратура – Пловдив за двамата общинари и директора на Консорциум „Екологичен завод”, които бяха задържани за измама и изнудване на жител на квартал „Коматево”. Съдът ще се произнесе при закрити врата заради използваните по случая специални разузнавателни средства. Това ще стане в късните часове на деня, тъй като събраните доказателства са в три тома.

 

Обвинителите са преценили, че имат достатъчно основания да искат най-тежката мярка за неотклонение за Саркис Москофян, личен шофьор на кмета Славчо Атанасов, за шефката на отделите ГРАО и КАО Василка Костова и Трифон Мишовски, приближен на съакционера е екозавода Атанас Търев.

 

В съучастие тримата са притискали Асен Костов да плати 5000 лева за „услуга” по бързото придвижване в Общинския съвет на преписка за делба на два имота, в които той е съсобственик с общината. Документите за замяната, подадени още от предишните собственици на терена,  са отлежавали в администрацията от три години и половина. 

 

От прокуратурата и от общината са категорични, че самата разпоредителна сделка, която е одобрена от местния парламент на 18 декември м. г., е напълно законна. Срещу тримата задържани са повдигнати обвинения за измама, а срещу Мишовски – и за изнудване.