Три операции трябвало да се направят на Алексей Петров
Три операции трябвало да се направят на Алексей Петров / Sofia Photo Agency, архив
Три операции трябвало да се направят на Алексей Петров
33201
Три операции трябвало да се направят на Алексей Петров
  • Три операции трябвало да се направят на Алексей Петров

Въпреки искането на защитата на Алексей Петров и представената днес медицинска експертиза, според която на бившия сътрудник в ДАНС трябва да се направят три операции, прокуратурата се противопостави на освобождаването на Петров от ареста. В 15 часа Софийският градски съд, който разглежда мярката за неотклонение на Алексей Петров, ще се произнесе с решение.

Според изготвената медицинска експертиза Алексей Петров има възпаление на нервите на коленната става, дискова херния и хронично възпаление на сливиците. Според медиците операциите трябва да се извършат във високотехнологична болница, каквато тази към затвора не е. Прогнозите им са, че операциите и възстановяването на Алексей Петров ще отнеме 5-6 месеца.

Защитата на Петров коментира, че здравето му е влошено заради условията в затвора. Според адвокат Ина Лулчева има опасност и за живота на бившия сътрудник на ДАНС. Адвокатите на Петров настояват за освобождаването му. „Няма нито едно доказателство за съществуването на престъпна група. Да се твърди, че прокуратурата има събрани доказателства е несериозно", коментира Лулчева.

От своя страна прокурор Димитър Момчев заяви, че Петров трябва да остане в ареста, тъй като всички обвинения продължават да са налице. Според него условията в затвора не влошават здравето на Петров.

Самият обвиняем заяви, че върху делото има политически и властови натиск. „Аз съм един от най-проверяваните хора", допълни Петров. По думите му докато е работил в ДАНС, е бил контролиран и наблюдаван, но обвиненията са абсурдни.

Петров е сочен за лидер на престъпната група "Октопод", която беше разбита след зрелищна полицейска акция през февруари. Това е поредно обжалване от страна на Трактора, който не е напускал ареста вече 8 месеца, въпреки многобройните си съдебни протести.