Три молдовски автобуса с деца закъсаха край Дуранкулак
Три молдовски автобуса с деца закъсаха край Дуранкулак / netinfo
Три автобуса с деца от Молдова са закъсали тази нощ на границата с Румъния до Дуранкулак, каза за Дарик кметът на Шабла Красимир Кръстев. Децата са приютени в хотели в Шабла и са получили необходимите грижи и храна.

Автобусите са пътували към младежки почивен лагер в Сливен, а пътниците били изявени математици от Молдова. Туристите са се отказали от почивката в България и около 10.00 часа трите автобуса са тръгнали отново към границата, за да се приберат в родината си.

Над 50 селища в Добричка област са без ток. Вода няма в Добрич и още 9 села заради липса на ел.захранване в 3 основни помпени станции.

Всички пътища в региона са затворени.

Над 50 автомобила закъсаха тази нощ по пътя Добрич-Балчик и бяха извлечени от преспите в сутрешните часове от екипи на Гражданска защита и "Пътно управление". Няма пострадали хора и коли.

Бързият влак София-Добрич-Кардам пристигна с три часа закъснение. Снощи във влака от Добрич за София са се качили 600 пътници при капацитет 250. Ще искаме увеличение на броя на вагоните, каза шефът на ж.п.гара Добрич Димитър Василев.

Колите на двата големи хлебозавода в Добрич все още не могат да зареждат с хляб в областта.